Snart åpner båtfolkets høydepunkt

31. august åpner Skandinavias største, flytende båtmesse på Aker Brygge med et bredt mangfold av båter og utstyr. Her er noen av høydepunktene.

Båter i Sjøen arrangeres på Aker Brygge fra 31. august til 3. september, og byr på et usedvanlig bredt spekter av båter, båttyper, utstyr og tjenester for båtinteresserte.

– Allerede fra mai har det vært en voldsom pågang fra utstillere, og nå er det svært få plasser igjen. Utstillerne gleder seg til å vise frem både båt- og utstyrsnyheter innenfor alle kategorier og møte publikum for en hyggelig bryggeprat, forteller event manager hos arrangøren, båtbransjeforbundet Norboat, Christian Broch Korsbøen.

Båter i Sjøen tar i bruk Aker Brygge Marina, som byr på topp moderne fasiliteter sammen med resten av tilbudet til Aker Brygge, Tjuvholmen og Oslo.

Se og sammenlign båtene

Du kan allerede nå ta en nærmere titt på og sammenligne båtene som foreløpig er påmeldt, og det er også mulig å forespørre visning. På den måten får utstilleren allokert dedikert tid til ditt besøk. Foreløpig utstillerliste er også publisert her.

Den foreløpige båtoversikten viser båter fra 13 til 55 fot fordelt på blant annet seilbåter, katamaraner, daycruisere, cabincruisere, bow ridere, RIB-er, styrhusbåter og skjærgårdsjeeper.

– Det kommer en rekke nyheter og båter på årets messe, og nytt av året er blant annet at det blir en dedikert brygge til el-båter. Vi får også et større og bedre tilbud til publikum med egen restaurantbåt, forteller Korsbøen.

Ta med familien

Han understreker at Båter i Sjøen er et familiearrangement, som også byr på aktiviteter for de minste. De er det Sjøakademiet som står for, som blant annet er kjent for Sjøknappen – et merkesystem som består av ulike ferdighetsknapper. Flere av dem skal det være mulig å ta på årets Båter i Sjøen.

– Jeg vil oppfordre til å ta med familien. Her treffer du en samlet båtbransje, inspirasjon og kompetanse, det blir aktiviteter for barna, og messen ligger sentralt til både med tanke på transport, shopping og restauranter, avslutter han.

Lytt til egen podcast-episode