Bella Boats løfter båtopplevelsen

Finske Bella Boats har skapt kjente båtmerker som Aquador, Bella og Falcon. Bli kjent med modellene og se dem under Båter i Sjøen.

– Vi er begeistret over å være en del av Båter i Sjøen-messen, der vi i år viser frem vårt eksepsjonelle båtutvalg. Falcon-modellene våre viser robusthet og ytelse, og byr på enkelt vedlikehold uten kompromisser. For entusiastene som ønsker fart, underholdning og høy komfort viser vi Flipper-modellene våre. Aquador 300 HT er en raffinert cruiser designet for de som setter pris på komfort, litt luksus, plass og nytelse for både seg selv og de som står nærmest, forteller Gerly Matihaldi hos Bella-Veneet Oy.

Falcon er tøffe, røffe og praktiske dagscruisere med skrog laget av det beste 5083 aluminiumet. Bella-Veneet Oy og Campnou Oy har kombinert over førti års kunnskap om produksjon av glassfiberbåter med den beste, finske ekspertisen innen aluminium.

Resultatet er seks modeller fra fire til over syv meter, og under Båter i Sjøen kan du se Falcon BR 6, BR 8 og C7.

Falcon BR 6 er en bow rider med hel vindskjerm og to sosiale soner. Båten er godkjent for hele syv personer, og er enkel å håndtere med forbausende god plass for både dagsturer, vannsport og fiske. Med 115 hestekrefter er toppfarten 38,5 knop. Du får båten med en rekke ekstrautstyr som vindusviskere, putesett, Mercury Active Trim, kalesje, båtfiskestol og bord akter.

Også flaggskipet i samme serie, Falcon BR 8, vises på messen. Denne båten gir en komfortabel reise for opptil ni personer, og her snakker vi toppfart på inntil femti knop med største motor, en Mercury Verado 300 hk. Den 7,06 meter lange og 2,60 meter brede bow rideren byr på god sittekomfort med salong i baugen, en U-sofa akter, mulighet for solseng, vask og kokeapparat, kjøleskuff, samt to separate stoler i fartsretning. Også førerposisjonen oser av høyytelse, med god oversikt, sittekomfort og plass for 12-tommers Simrad kartplotter.

Falcon har også en robust styrhusbåt som innbyr til båtliv hele året. Falcon C 7 ble testvinner i Båtmagasinet i 2020, og er et godt alternativ både til fiske og hyggelige dagsturer selv i tøft vær. Den gode lydisoleringen av skroget og kahytten gir båten et ekstra behagelig lydnivå selv i høy fart, og den spesialforsterkede kjølen gjør båten både smidig og stabil. Styrhusbåten har et funksjonelt akterdekk med aluminiumsdørk og godt med stuveplass, og innvendig i hytten får du takluker for ekstra luft og lys. Her får du også muligheten til å lage en seng for to personer.

Daycruisere med god komfort

Bella viser også tre populære modeller fra Flipper. Dette er komfortable og trygge familie-daycruisere som innbyr til dagsturer og overnatting i skjærgården. Båtene er spesielt kjent for romslig uteplass med mulighet for solseng og fleksible løsninger ettersom du skal spise middag, soling eller bare slappe av.

Flipper 700 DC har to sitteplasser ved førerposisjonen, en stor salong i cockpit og en lun, men lys kabin. Totalt får du sengeplasser til fire personer. Storesøster Flipper 800 DC vises også på messen, og denne båten utstyres med Mercury-motor fra 300-400 hestekrefter. Det gir en god ytelse selv for åtte personer. I cockpiten får du dessuten en smart bysseseksjon.

Flippers flaggskip

Også den største båten til Flipper, Flipper 900 ST, stilles ut. Dette er et eksklusivt flaggskip med en stor hardtop med takluke over cockpiten. Her får du U-sofa, en innholdsrik bysse – og akter en nokså romslig solseng. Takket være bredden på 3,15 meter og en lengde på 9,02 meter (29 fot) er det også blitt god plass under dekk. Her får du to separate kabiner, eget toalettrom og båten har i alt 4+2 sengeplasser og er godkjent for ti personer. Den motoriseres med utenbordsmotor fra Mercury, fra totalt 300-600 hk.

Aquador med helt nye linjer

På Båter i Sjøen er det også verdt å ta en titt på Aquadors splitter nye 30-foter, Aquador 300 HT. Det velkjente, finske kvalitetsmerket har fornyet hele rangen, som består av 250 HT og 300 HT, og 380 HT skal lanseres i 2025. Nybakt forhandler Aaby Marine vil premierevise Aquador 300 HT, som kombinerer skandinavisk arv, finsk båtbyggerekspertise og moderne og funksjonelt design. Dette er en båt som må oppleves, og den har en rekke smarte boløsninger for familien på tur – med to lukkede kabiner, et stort bad, tre sitteplasser i fartsretning, et moderne dashbord med inntil tre kartplottere og sitteplasser ved badeplattformen – for å nevne noe.